- Halılar için düzenli temizlik şarttır. Bu yapılmadığı takdirde tozlar basılarak halının içine yerleşir.
- Halı temizlenirken çırpılmamalı, dövülmemeli mümkünse elektrikli süpürge ile her gün temizlenmelidir.
- Halı yıkanmamalıdır. Halı şampuanı kullanılmalıdır. Mutlaka kullanım talimatına uygun olarak sadece şampuan köpüğü ile temizlik yapılmalıdır. Temizlikten sonra halı kısa sürede kurutulmalı asla nemli bırakılmamalıdır. Kurutma güneş altında yapılmamalıdır.
- Halı, deterjan, dert yüzey temizleyicileri, çamaşır suyu, tuz ruhu gibi maddelerden uzak tutulmalıdır. Genel temizlik için halı şampuanı yeterli olacaktır.
- Halı üzerine konan sert cisim ve eşyalar uzun süre aynı yerde bırakılmamalıdır.
- İplik cinsi ne olursa olsun halı yüzeyine 70 0C ve üzerindeki su, çay, ütü v.b. maddelerden herhangi birini temas ettirmeyiniz.
- Halının üzerine dökülen sıvı hemen emici bez, kâğıt havlu veya vakumlu süpürge ile halıdan emilmeli ve dökülen maddenin cinsine göre leke çıkarma talimatlarımızda ki gibi işlem yapılmalıdır.
- Halı üzerinde oluşan lekeler için uzman halı temizleyicisine başvurulmalıdır.
- Halı kullanılmadığı durumlarda katlı biçimde değil, rulo halinde rutubet olmayan bir yerde muhafaza edilmelidir ve üzerine hiçbir şey koymadan dikey olarak konulmalıdır. Bir kaç ay içerisinde açma imkânı olan kullanmadığınız halılar arasına naftalin koymanıza gerek yoktur.
- Sıklığı 500.000 uç ve fazlası olan halıların yüzeyini sivri veya keskin uçlu cisimlerle çizmeyiniz. Çünkü düz duran havların arasına zorlanmayla yatan uçlar, halı havının sık olmasından dolayı kendi kendilerine düzelemeyeceklerdir. Buda uzun sürede halı havlarında deformasyona neden olacaktır.
- Halı uzun süre direkt güneş ışığı altında bırakılmamalıdır.
- Ağırlık altında kalan halı, çekilerek çıkartılmak istendiğinde, overlok ve sırt örgüsünün sökülüp yırtılmamasına dikkat edilmelidir.
- Taşıma esnasında sert ve sivri cisimlerin halıyı zedelememesine özen gösterilmelidir.